Inventatorul raspunde

Inventatorul raspunde cititorilor care au criticat, pe forumurile de pe internet, inventiile ingrasamant magnetic si amplificator cuantic, aparute in presa.

Nota: Toti cei care au criticat vehement inventiile romanesti, au fost identificati. Multi au fost platiti de o firma pentru denigrarea creativitatii romanesti. Inventatorul a fost indrumat sa ii dea in judecata pentru daune morale si materiale, dar a renuntat la acest demers.

“Virtutea, respectul fata de valori, pentru ca asa se asigura prosperitatea tarii mele” Candidata la Miss Venezuela, 18 ani, raspunde la intrebarea: Sa ne spuneti una din virtutile primite in cadrul educatiei din familia dvs.TV-Prima-Revelion 2011

Acest forum, sub aceasta forma, distruge valorile nationale, corect ar fi ca cel care scrie pe forum sa-si arate prima data valoarea lui si valoarea care a dat-o natiunii si omenirii si dupa aceea sa-si spuna parerea despre ceea ce nu cunoaste. Prin 1900 Ch. Chaplin, era pe platourile de filmare a lui Ford, a fost jignit de acesta, la care Chaplin i-a spus: “Mr. Ford, atentie mare ca pe actor ca si pe inventator cu o vorba il poti distruge, de azi nu mai lucrez pentru tine”, din a 2-a zi Chaplin si-a deschis propriul platou de filmare. Am avut multi colegi inovatori, absolut cu totii, la primele jigniri primite, nu au mai creat nici o inovatie pentru unitate, niciodata, cu totii sunt in viata si acum (2011), daca au mai facut ceva, au facut doar pentru ei acasa, in atelierele lor. Asta se intampla cand oamenii care nu sunt capabili sa inteleaga ceva, urasc acel lucru si lupta impotriva celui care a realizat ceva.

Hotararea de a raspunde jignirilor josnice din partea unor neinformati, am luat-o mai mult la sugestia unor prieteni din Bucuresti, profesori universitari, care m-au ajutat mult atat moral cat si financiar, recent mi-au trimis fonduri pentru achizitionarea unui microscop special utilizat la fotografierea cristalizarii moleculelor apei sub efectul amplificatorului cuantic, analiza necesara la productia de serie a apei bioterapeutice realizata in colaborare cu un grup de inventatori din Ramnicu Valcea. Am reusit sa obtinem cristale hexagonale si aura indigo – argintie prin aplicarea de amplificator cuantic pe sticla cu apa.

Anul 2010 a fost cel mai greu an din viata mea, fosti antagonisti mi-au adus mari amenintari, dar niciodata nu s-au atins de profesionalismul meu, am realizat peste 350 de inovatii, solutii tehnice si inventii practic, din peste 900 idei inventive care le am in evidenta, toate acestea si ei le-au privit ca pe ceva sacru si le-au respectat desi ei sunt in general fara pregatire, dar au functii mari, pentru ei nu inventatorul din mine i-a deranjat ci teama si invidia ca as putea face bani din ele. Ei stiu ca daca as avea bani suficienti as da de lucru la mii de oameni. Ma gandesc la ce pregatire au cei ce resping o inventie si care le sunt virtutile primite pana la primul pas intr-o scoala, virtutile de baza se primesc pana in acel moment.

Celor care m-au sustinut moral atat pe Forum, cat si telefonic, mesaje, scrisori (la una din inventii am primit pana la 14 scrisori/zi pentru incurajare, colaborare, etc. le-am raspuns prin scrisori la toti , atat in tara cat si peste hotare) le multumesc din tot sufletul si doresc ca Dumnezeu sa le indeplineasca toate dorintele si sa-i ocroteasca.

Pentru clarificarea notiunilor: inovatie, inventie, inventator, cercetator, facem o incursiune: – Inovatia este o solutie tehnica de noutate pe plan national – Inventia este o solutie tehnica de noutate pe plan mondial – Inventatorul este acel om care prin truda mintii lui gaseste o rezolvare tehnica la o problema la care omenirea este in impas (Einstein) – Inventatorul este acel om care cu toata inflacararea fiintei lui doreste sa puna la dispozitia lumii descoperirile lui (A.D. Moore, Inventie, descoperire, creativitate) – Inventatorul este acel om care prin stradania proprie gaseste o solutie tehnica la o problema, solutie pe langa care au trecut miliarde de pamanteni si nu au observat-o (Davidoni) – Inventatorul intotdeauna este si cercetator – Cercetatorul dezvolta inventia pentru tehnologie si mai rar este si inventator – Inventatorul descopera, tehnologia aplica, lumea se conformeaza – Tot ce este realizat de om, in jurul nostru – haine, unelte, masini, ceasuri, telefoane, televizoare, calculatoare, etc. este rodul mintii inventatorilor. Prima inventie pe Terra, considerata ca inventie este andreaua pentru cusut haine din blana, roata fiind pe locul 5, dupa lance, arc si sageata, topor.La ora actuala pe glob sunt inregistrate prin Oficiul de Inventii ale tarilor circa 35 milioane inventii, din care 3-4% se aplica practic.

Pe plan mondial exista o lupta acerba privind elementul de noutate, nu atat pentru progresul tehnic universal, cat pentru intrarea si dainuirea pe piata cu produse noi. Elementul de noutate – inventia – este totul. Luam ca exemplu ultimul tip de ecran tridimensional pentru televizor realizat de firma Japoneza – SONY, acesta are incorporat 16.000 de inventii. Un telefon mobil modern are 7000 de inventii.

Toate tarile industrializate au un sistem fantastic de bine pus la punct in inovare, inventica, cercetare. Se cunosc cazuri ca o inventie aparuta azi, in timpul noptii a fost realizata industrial si a doua zi a inundat piata. Cunosc foarte multe asemenea cazuri, din carti de profil, din informarile in cercurile de inventica Timisoara, Cluj, Tg. Mures, Iasi, Bucuresti cat si din practica de zi cu zi.

De aceea toate tarile avansate isi protejeaza inventatorii, pentru ca inventatorul nu este inventator ca vrea el. Inventatorul este rezultatul unor factori favorizanti multiplii, din cei minim 12 factori, unul este demn de retinut, pentru ca asigura o deschidere de 8% a canalelor catre Informatia Universala, la data nasterii, fata de omul de rand care are intre 3 si 6%, este Varful Solar si prezenta planetei Uranus, planeta reformatorilor si a descoperitorilor. Am conceput un calendar, inca de acum 20 de ani, pentru ultimii 2500 de ani de evolutie tehnica, creatoare si descoperire, a omenirii, pe ciclul solar de 11 ani, iar din Istoria Lumii in date si din Enciclopedie, am luat evenimentele importante:inventii, descoperiri, picturi, simfonii, romane, poezii, cat si autorii lor. 90% sunt sub varf solar – podul lui Apolodor, razboaiele peloponeze, marile migratii, marile razboaie – inclusiv primul si al doilea razboi mondial, marile hotarari politice internationale, picturile lui Michelangelo, simfonia a 5-a a lui Beethoven, dioda, tranzistorul, laserul, primul calculator de buzunar, etc., etc.

Situatia inventatorilor pe plan mondial de-a lungul vremii si grija natiunilor pentru ei

Casa de Medicii in sec.xv aloca aprox.20%din venituri pt inovare si cultura.Se crede ca acesta a fost cel mai mare procent.

In sec. XVI, Dogele de Venetia ii considera pe creatorii de scule si dispozitive ca fiind stalpii economiei Venetiei. Polhalm, inventatorul pompei de apa, sec. XVIII, din Suedia, primea o indemnizatie anuala de 1000 Guldeni de aur pentru tot restul vietii. Domnitorul Ghica, sec. XIX, i-a pus la dispozitie la inventatorul stiloului, Poenaru, 30 000 Taleri de aur, (aprox. 3 milioane dolari astazi, un cal era 6 taleri acum 1000 dolari), pentru brevetare si modernizarea stiloului in Franta. In Franta, in revista Science et vie, din 1974 scria “de veniturile inventatorilor sa nu ne atingem, pentru ca tot ce folosim noi zi de zi este rezultatul gandirii si eforturilor lor”, erau salarizati maxim, premiati si veniturile nu erau impozitate. Statele Unite si Canada asigura venituri substantiale pentru inventatori si 4 concedii pe an pentru refacere in statiuni special amenajate pentru ei, pe cheltuiala statului si a autoritatii cercetarii. Australia si Noua Zeelanda – li se asigura totul, inclusiv cumparaturi de week-end pentru familiile lor, prin personal platit pentru netezirea drumurilor inventatorilor, pentru ca ei sa nu sufere si sa aiba drumul spre inovare linistit.

Inventatorul Avionului, Aurel Vlaicu, era platit de Facultatea din Sibiu cu salar dublu, fata de cadrele didactice.

Romania 1986, inventatorul automobilului electric este numit inginer fara diploma din electrician auto. 1974, Stitom, Tomesti, Timis, director general Schweller Francisc spunea in fata muncitorilor si antagonistilor inventatorului Davidoni: “Fabrica noastra merge ca un ceas elvetian datorita inovatiilor si inventiilor Davidoni, oriunde este creierul lui, sigur iese ceva bun, pentru asta il platesc asa bine,” – aveam salar cu 30% mai mare ca inginerii si maistrii, plus sistematic, prime de inovare si prime de export. Coreea 2007, RTV1 – 96% din muncitorii din Coreea sunt ingineri, o buna parte din ei sunt numiti ingineri fara diploma, prin procese de inovare, la trei inventii pe an, un muncitor este numit inginer fara diploma si recompensat cu 80% din efectul economic. In Japonia, la fel, la trei inventii realizate, sau la o inventie la care aduce beneficii de 1 milion de dolari pentru Japonia, muncitorul este numit inginer fara diploma, plus 80% din efectul economic recompensa. Un caz la firma Toshiba, un muncitor a reusit sa reduca cu 1% rebuturile de la carcasele de radio – casetofoane si a fost recompensat cu un milion de dolari prima si titlul de inginer fara diploma. Anul 2000, in Ungaria, un inventator a primit prima de la Guvern 60 de milioane de forinti la o inventie cu efect antipoluant. Shahin Shahul Manilei isi recompenseaza inventatorii cu 250 000 de dolari la fiecare inventie si titular ramane statul. Italia – la fiecare brevet de inventie, inventatorul primeste de la Guvern intre 2500-5000 de Euro ca prima.

Inventatorul Davidoni Ioan, este angajat al Politehnicii Timisoara, cesionand in fiecare an minim 1 inventie dusa la nivel de produs finit si aplicata, aduce Politehnicii 1-2 medalii pe an de la Targuri de Inventica, pentru inventiile cesionate, Inventii din: noi surse de energie, protectii electro-magnetice, economisiri de combustibil – la cazanele din centralele termice pe care a aplicat amplificatoare cuantice, consumul s-a redus cu circa 30%-40%, gaz metan, respectiv pe punct de 3MW, de la 102 mii m3, consumul s-a redus la 62 mii m3.

“Orice economie fara inventatori si cercetatori se prabuseste, orice unitate fara aplicarea a cel putin 1-3 inventii pe an, da faliment”, din cartea Computere si trandafiri – referitoare la lupta economica intre SUA si Japonia. Toate inventiile se fac prin munca si sacrificii si reprezinta oglinda creativitatii tehnice a unei natiuni, inventatorii sunt mesageri mai importanti decat sportivii pentru o natiune, un sportiv, dainuie 4-8 ani intr-o performanta, dar inventatorii creaza toata viata si inventiile fac totdeauna cinste unei natiuni si raman in folosul posteritatii, aducand foloase sociale, economice si progres.

Dupa al 2-lea Razboi Mondial, prin aplicarea planului Marshal, in Europa, la masa rotunda, prima data au fost chemati inventatorii, li s-a spus: “Faceti tot ce va trece prin cap, pentru progresul tehnic in intreprinderi si redresarea economica”. In 2010, la TVR 1, printre altele s-a spus ca U.E. a apelat din nou la … inventatorii, pentru gasirea de solutii pentru invingerea Crizei. Noua, la Targul de Inventii – din octombrie 2010, ministrul cercetarii ne-a cerut in cadrul conferintei de inmanare a premiilor: “inventatorilor, creati inventii care sunt cerute de economia tarii, in domeniile – noi surse de energie, economisiri de combustibili, agricultura”.

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, pe postutile noastre TV, recent a afirmat clar: “fara procese de inovare in toatre sectoarele, nu exista redresare a economiei” – In 2008, prim-ministrul Romaniei, dl. Tariceanu a afirmat pe TVR ca PIB-ul Germaniei este asigurat in procent de 90% din vanzari – licente de tehnica noua. (Japonia, Coreea, Taiwan, Finlanda au acest procent de peste 95%).

Din urma, vin galopant China si India.India a scos recent unul din cele mai performante calculatoare portabile, la pretul de 10 $, de 20 de ori mai ieftin decat cele aflate actual pe piata. Este rodul a 3 ani de cercetari asidue, la care au lucrat cei mai buni inventatori si cercetatori din India.

In tarile industrializate din U.E., toti inventatorii au legitimatii speciale si merg prin rotatie in diferite uzine din tarile uniunii se prezinta la directorii uzinelor fac o incursiune pe liniile tehnologice si isi noteaza datele necesare, le incubeaza, iar la aparitia ideii – inventiei, le prezinta unitatii respective. Aceasta actiune are scopul de a face fata asaltului tehnic venit din: Japonia, China, SUA, asupra U.E.

Un consilier de Proprietate intelectuala, din Timisoara, prieten cu mine, a fost recent in una din tarile occidentale, acolo s-a intalnit cu un fost coleg care lucra in cercetare in alta tara, pe alt continent si l-a intrebat: “Tu nu mai lucrezi in cercetare acolo?” El: “Ba, lucrez inca acolo, dar este vid de ideie si avem un an de calatorit in lume si culegem idei si conexiuni”?

Cum isi apara tarile avansate inventatorii si aplicarea inventiilor

Desi pot sa scriu 20 de pagini numai pe aceasta tema , voi reda doar cateva cazuri. Film TVR 1 – Un inventator american (rol principal John Wayne) a pus la punct un procedeu de stingere a incendiilor de la sonde de extractie titei, a reusit aplicarea procedeului, dar un antagonist, l-a impuscat, ranit grav este dus la spital, antagonistul a fost prins si condamnat la 25 ani inchisoare. Cap acuzare: “Act antiamerican, antiuniversal, impiedicare aplicare inventie”.

Din zona noastra au plecat tineri in SUA, printre care unul strungar. A lucrat pe un strung modern, iluminatul la strung era cu bec incandescent, peste un timp s-a trecut le becuri cu leduri, el poate din protest, din neglijenta a lasat becul sa arda si in timpul mort i s-a dat un avertisment, el a crezut ca este o gluma, la a 2-a incercare a lui de “protest” mascat, a primit un act in mana cu verdictul: “Parasirea SUA in 30 de zile pentru indisciplina tehnologica si franare progres tehnic”. A plecat in Canada, dar fara a mai avea dreptul de a lucra pe strung. Cazul mi-a fost relatat de un unchi de-al lui, dintr-un sat vecin. Cu cei care au incercat sa franeze progresul tehnic in Suedia, acum cateva decenii, stim ce s-a intamplat (stire data pe posturile noastre TV – noi-dec 2010).

In alte tari ca: Japonia, Coreea, Taiwan, nici ca idee nu poate exista un asemenea act de franare a progresului, acolo poti avea un loc de munca doar realizand minim 3 inovatii sau inventii /an pentru unitatea din care iti castigi painea. Constiinta lor este asa de mare ca daca unitatea ar ajunge in prag de faliment toti muncitorii participa cu bani proprii, adusi de acasa pentru a o salva, de asemeni 4 ore lucreaza pentru imparat, 2 ore pentru tara lor si doar 2 ore pentru familie (citeste cartea Computere si trandafiri – 1980).

Acesta este un rationament sanatos, care ar trebui sa ne insoteasca. Sa ne intrebam permanent ce oferim noi tarii si cum ne ajutam noi, superiorii ca ei sa ne poata ajuta, pentru ca scris este in una din Evanghelii: “Supuneti-va dregatoriilor voastre, ca nici una din ele nu-i fara stirea Mea”.

In privinta muncii, pe TVR Discovery, in 12 X 2010, a fost prezentat un studiu privind Dependenta de munca, pe locul I – erau inventatorii, a fost aratat cazul unui inventator – varsta 105 ani, care mergea in fiecare zi la servici in SUA. Un alt inventator din Suedia, 75 de ani, nu concepea sa lipseasca 1 zi de la servici.

La ultimul tip de dispozitiv de masurare infoenergetica, ce l-am realizat in 2010, un subansamblu cu microrulmenti, cu F de 3 mm, mi-a fost realizat de un batran inventator (82 ani) care si-a injghebat un atelier mecanic cu strung facut de el si alte masini unelte, cand avea pana in 20 de ani. El este activ si la ora actuala. Tot timpul face cate ceva pentru el, pentru masinile lui.

Despre numarul inventiilor

Cu privire la numarul inventiilor, da intradevar, acest lucru a fost “obsesia” mea de baza, teama ca am realizat prea putin pentru neamul meu si pentru universalitate, fata de cat as fi putut realiza, daca nu eram franat. Orice inventator este in competitie cu el, cu cei mai buni ca el. In Bucuresti mai este un inventator care are 3000 de inventii, dar foarte putine brevetate din lipsa de bani, in marele oras al inventatorilor si cercetatorilor din Rusia, un inventator are 2000 inventii, iar un japonez, tot vreo 2000, cu acei inventatori sunt in competitie, avantajul meu e ca am un simt practic si tehnic foarte dezvoltat si am trecut de procesul de 4% din inventii aplicate la peste 30%. Lumea larga stie acest lucru, comunic cu multi oameni informati de pe mapamond.

Tu puteai sa-mi critici munca, daca aveai cu o inventie mai mult decat mine, atunci ar fi fost o critica lucratoare, dar cand faci o inventie si vezi cata truda necesita si cati ignoranti te impiedica ,nu mai critici pe nimeni. Nu trebuie laboratoare somptuoase sa creezi ceva .Uita-te la ce a putut da intr-o odaita Angelico din Florenta. Toti cei care au primit talantii ii inmultesc in cele mai neasteptate locuri.

Da Vinci-ucenicia in timpul lui a durat 13 ani,timp in care a dormit pe paie in atelierul de pictura. El denumea atelierul ” Universitatea vietii”.

Picasso – picta intr-o catacomba a Parisului.

Polutz – mecanic de mina,in Muntii Ural(1716) . Acesta a realizat (intr-un atelier din scanduri ,prevazut cu soba,temperaturiile fiind de – 40 ℃) precursoarea locomotivei lui Sthephenson 1800 care era folosita la tractarea vagonetelor cu carbune din mina.

Wozniak – 1972 realiza primul calculator de buzunar, intr-un garaj inchiriat cu 500$,bani primiti de la un prieten care-si vandu-se masina ,pentru a cerceta si produce aceasta inventie.

Ciurcu(din Craiova)- 1890,realizeaza primul motor cu reactie ,in atelierul de reparat barci al unui prieten din Paris. Motorul a fost montat pe o barca si testat pe Sena. Stiti ce a urmat?

Davidoni- eu am acum un mic atelier in apartament si o rulota (10m2) in fata blocului ,iar productia o fac in uzine consacrate din tara,unde sunt sprijinit total. In perioada cat am lucrat,laboratorul de metrologie a fost Axa Universului meu.Aveam totul la dispozitie ,inclusiv o biblioteca bogata(3000 carti) acasa.La 24 ani ,dupa ce am luat examenul de specialist in metrologie si termotehnica,prietenii si sefii mei imi spuneau- Davidoni Enciclopedie.

Motorul cu apa

Legat de motorul cu apa – autorul lui imi este cunoscut si standul lui (dl. Scripcanu) a fost langa al meu la Expo – 2001, intamplarea face ca acel motor este functional, la o uzina siderurgica din muntii, de langa mine, aproape 50 de ani a functionat ceva asemanator pentru scoaterea apei reziduale de la turnatorie si dirijarea ei in bazinele de decantare, iar rusii aveau vreo 3 variante de motoare functionale cu apa inca prin 1969, eram militar in Bucuresti si am citit intr-o revista militara acest lucru. La ora actuala exista cel putin 20 de inventii pe plan mondial, ca alternativa la benzina.

Ca valoare a muncii intra pe meniul site-lui si citeste articolul care descrie ca la 1 singura inventie aplicata la noi in uzina, valoarea adusa tarii noastre a fost de 4 ori greutatea mea in aur.

Inventia a fost aplicata inca la 47 de fabrici din fosta centrala. Acum lucrez, poate mai mult ca inainte de pensionare. Am fost chemat la mai multe fabrici de profil pentru instalatii termotehnice si reglare regim termic, domeniul meu. La trei din fabrici am vazut inovatii de ale mele, aplicate, ei stiau, dar bucuria a fost de partea mea si i-am felicitat, era o felie de paine alba suplimentara pe masa muncitorilor pentru copiii lor.

In Bucuresti, in 2010, am mers, in trecere pe la o fabrica de profil, fiind prieten cu directorul, am vazut primul recuperator de caldura – aer-aer, ce l-am realizat la noi prin 1988, l-am brevetat atunci si am primit medalia de Argint la Geneva pentru el, prin 2000. Am simtit o bucurie ca pentru un copil de-al meu, mi s-a spus ca reduce consumul de gaz metan cu circa 20-25%. Nu am pretins si nici nu pretind nici un leu pentru asa ceva, multumirea pentru aportul la binele universal este cea mai mare rasplata.

Aveam prin 1980, un teanc de certificate de inovator, multe din inovatii aveau girul de inventie, la una din ele am avut 11 revendicari – solutii tehnice, atunci depindeam de avizul diferitelor Universitati pentru o inventie, de ele nu se putea trece, trebuia sa ai pe cineva acolo, aveam demnitatea mea si nu am acceptat targuieli. Ca exemplu – Prima Centrala Eoliana din tara, electrica, o realizasem in 1973 si a functionat aproximativ 25 de ani, Universitatea Brasov mi-a respins-o la OSIM, iar la 1 an am vazut-o din tren realizata de cineva la marginea Brasovului, dupa aceea realizata in Argentina si in Canada, au fost date pe TVR prin 1986, il stiam pe redactorul Paul Ioan si mi-a derulat caseta cu filmarea. M-am bucurat si de acest lucru, dar noi ca natiune puteam obtine niste bani ca licenta, cum s-ar fi putut obtine si pentru alte aproximativ 15 inventii care imi poarta girul si acum le produc altii

La primul Brevet de inventie obtinut acum 20 de ani, consiliera care mi l-a inmanat la OSIM, dansa lucreaza si acum in institutie mi-a spus: “Fantastic, mai Davidoni, pentru voi inventatorii, este suficienta recunoasterea muncii voastre, asa te-ai luminat la fata de parca ai fi vazut un copil de-al tau, ce firi reformatoare aveti voi si cu cata bucurie participati la influentarea epocii in care traiti si la schimbarea fetei lumii in bine, fara sa pretindeti ceva in schimb”.

Eu: “dna consilier, tot un copil al meu este si acest brevet, dar copiii de acasa au venit dupa 10 minute de placere si acesta dupa o viata de munca, lupta si lacrimi din cauza atator piedici, puteau fi pana acum cel putin inbca vreo 20 de asemenea brevete”.

Tot in privinta muncii, pot sa-ti spun ca aceste inventii si medalii nu se obtin fara munca, si daca este inventie este clar ca este peste stagiul tehnicii mondiale pentru domeniul abordat, altfel nu ar fi inventie. Intereseaza-te la OSIM si vezi prin cate comisii si examinari si comparari cu stagiul tehnic mondial, trece o inventie pana se breveteaza, mai ales cand este vorba de o inventie aplicativa, de asemeni priveste in catalogul de la Geneva si vezi comisia care apreciaza inventiile. Comisia este formata din 63 membrii din 63 tari industrializate. Este valabil si pentru cei “inscoliti care critica asa de gratuit inventiile romanesti”.

In privinta muncii depuse si a greutatilor cu cei ca tine pot scrie pentru fiecare inventie cate o carte. Pentru multe din inventii am tinut o evidenta cu aceste eforturi.

Prin 2000, am pus la punct o linie tehnologica de fabricare a pantofilor si branturilor antistres, concept care imi apartine, inclusiv pe plan mondial. A sosit comisie de la Bucuresti – ministrul Cercetarii si 2 directori care lucreaza si astazi in minister, eu am coborat in sectie dupa cateva exemplare, intre timp in birou la directrorul unde erau cel putin 6 persoane printre care si fiul meu care m-a ajutat si ma ajuta enorm in lupta mea, ministrul a spus: “Davidoni produce mai multe inventii decat 3 institute de cercetari la un loc, dar el nu are rabdare sa se opreasca la una singura pentru ca este inundat de noi si noi inventii, din cauza asta noi trebuie s-l ajutam, va rog sa depuneti proiect de finantare si dati drumul la productie”.

A fost depus proiectul, directorul a investit atunci 200 mil cu taxe, consilier proprietate, drumuri Buc. Eu aveam si al 2-lea proiect Rotor Eolian pentru irigatii in Baragan depus cu S.C. Ventilatorul si IPA Bucuresti. Dintr-un total de 57 proiecte depuse 2 au fost respinse, ale mele, desi i-am rugat sa nu-mi treaca numele pe prima documentatie, eu avusesem o amenintare de la cineva foarte periculos, ca pot sa depun 1000 de inventii, nu voi lua nici un leu. Am fost indrumat sa dau in judecata comisia de analiza, pentru ca erau diferente de 10 puncte intre aprecierea examinatorilor pentru acelasi capitol, chiar sa apelez la CEDO. Mi-a fost teama de ei. Am depus proiect pentru alta inventie – “Platforma ecologica pentru recuperarea petrolului de apa si din sol” Medalie de Aur la Bruxelles, o realizasem la prag de macheta functionala. Am depus pe alt program, cu IPA – Bucuresti, dar a fost respins, in situatia in care s-au aprobat alte proiecte pentru nimicuri. Am incercat de mai multe ori la Timisoara, dar am fost invartit ani de zile, deschide la firme noi, ba trebuie sa aibe 1 au vechime, ba 3 ani etc, etc pana m-am acrit. Timp in care eu nu am stat pe loc, am creat zeci de noi inventii si le-am brevetat, sunt aplicative, de impact, prin informare in brevetarea OSIM si masuratori infoenergectice stiam stagiul tehnic si domeniile altor inventatori, pentru a nu-mi pierde timpul si pentru a scoate inventii fara sa lezez linistea altui inventator de pe alte meridiane ale globului.

Dar impactul frecvent cu oameni fara cuvant, fiecare a vrut ideea si sa dispara cu ea, cu toate masurile de precautie luate, m-a topit.

Un italian, parea patron serios, am facut acte de confidentialitate cu el cu jurista martor, m-a invartit vreun an ca sa producem milioane de perechide branturi antistres, sutiene magnetice, pastile magnetice. Asteptam o comanda ferma, fara ca sa-i spun tehnologie de fabricatie si substantele folosite. El a infiintat o firma in Timisoara “International – Proiect SRL “cu 50% el si sotia lui si 50% eu si Jurista. A trebuit sa fiu deschis cu tehnologia. Ne-am reintalnit dupa 1 luna, cand mi-a spus ca a vazut in magazin in Italia sutiene magnetice, pastile magnetice si branturi magnetice. Nu l-am mai vazut de atunci, nici la telefon nu l-am mai prins. Acum la 11 ani, din masuratori info, ne da ca el are si acum foloase dupa informatiile ce le-am dat.

Din Suedia, a venit un roman, plecat de 20-25 ani din tara pentru sutienul vibrator; 3 zile am tot negociat fara sa-l arat, desi era la mine. Promitea milioane ca el il duce personal la Shakira pentru reclama, dar eu plateam cafeaua, negociind un contract de colaborare, iar el privea spre diplomatul meu, i-am spus ca nu-i in diplomat, este in plasa, s-a aruncat la plasa, nu l-am putut opri, l-a luat s-a uitat la el exclamand: “fantastic, ce simplu, suntem bogati”. Mi l-a dat inapoi, dar pe el nu l-am mai vazut de atunci. Dupa vreo 3 luni, la televiziunea noastra se anunta-se ca un mare concern a introdus sutienul vibrator in productie de serie. Tipul a luat bani si atunci si acum, dupa 6-7 ani.

A sosit la mine acasa un roman din Canada, dupa ce am stabilit prin convorbiri telefonice vreo 3 luni, cum vom colabora si chiar sa merg in Canada pentru implementarea ingrasamantului magnet pentru o productie de serie. Am stabilit ca ii dau detalii tehnice dupa ce vine cu un contract de colaborare si de confidentialitate. La plecare din Timisoara, insista sa-i dau detalii, nu i le-am dat, i-am spus tangential ca sunt din span de strung, bineinteles ca ingrasamantul meu contine altceva, multicompozit. La mai putin de 3 luni – la TV Discovery – ingrasamantul magnetic, cea mai mare descoperire pentru agricultura din ultimul timp, reduce cu 40% radioactivitatea din jurul plantei si creste productia cu peste 30%.

L-am sunat urgent pe tip si mi-a raspuns o femeie, spunand ca nu a auzit de acel nume, ca ea are acel numar de telefon de ani de zile. I-am spus ca 3 luni de zile am vorbit cu tipul pe acel numar. Am sunat peste aproximativ 1 luna, tot ea mi-a raspuns si mi-a dat adresa de email a tipului din Canada, dar si-l inchisese. Din masuratori infoenergetice, reiese ca are foloase materiale din aceasta inventie. La o clinica de bioenergie din Timisoara am inceput o colaborare cu o doctorita de la Chisinau, in vederea desfacerii inventiilor mele – branturi magnetice antistres (la 10 ani dupa ce brevetasem acest produs), masti magnetice, centuri magnetice bratari magnetice si ecrane de protectie pentru telefoanele mobile, cat si tratamente pentru pacientii cu complicatii, stapanesc metode sigure de echilibrare a meridianelor energetice si chakrelor. Totul a mers bine luni de zile, dansa imi adusese de la Moscova medicatie folosita in armata rusa pentru eliminarea metalelor grele din organism. Dupa 1 luna mi-au fost trimise analizele la un laborator din Franta prin clinica de boli profesionale din Timisoara si mercurul imi scazuse la 0,1 de la 60 micrograme, dar doctorita a produs in Rusia toate produsele mele cu mici modificari si a inundat piata romaneasca cu ele, ea disparand cu 1000 perechi branturi din productia mea, am recuperat ceva, dar pe ea nu am mai vazut-o.

Pe plan mondial a luat amploare producerea acestor produse cu unele modificari fata de brevetarea mea in Romania, iar unele chiar identice. SUA isi anunta vanzarea primului lot de 10 mil perechi, (1,2 mld $), Polonia, Ungaria, Rusia, din 2010 intra si Japonia cu branturi identice cu ale mele – priviti-le pe internet. Asta la aproape 20 de ani de la Brevetare in Romania. Apar ecrane de protectie pentru telefoane din Rusia, SUA, Polonia, unele cu 50-100 euro, ale mele 10 euro, desi avizele arata ca sunt net superioare fata de ale lor si le-am inventat cu 10 ani inaintea lor. Conceptul antiradiatie este preluat si apar produse cu acest scop, inclusiv costume pentru scafandri (Australia) cu substanta magnetica folosita de mine, constatandu-se ca rechinii sunt tinuti la distanta de aceasta ecranare. Conceptul Antistres, a fost preluat pentru zeci de tipuri de produse – ceaiuri, sapunuri, medicamente etc,eu incercand colaborari pe multe domenii, cu firme consacrate, dar nici una nu s-a tinut de cuvant. Am prezentat 3 inventii la Richer – Lugoj, in 30 de zile au introdus conceptul antistres dar mie in 6 ani de la depunerea ofertei nu mi-a dat nici un raspuns desi ii sun si trec periodic la ei. Sunt amanat sistematic. La fel este si Nokia, de 3 ani le-am dat brevetul si produsul cu nr. de inregsitrare, fiind trimis la ei, personal de Prefectul Clujului, am fost la Nokia de nenumarate ori, dar fara un verdict, desi mi-au dat aviz pentru probele efectuate de ei si confirma eficienta inventiei.

Cu Dacia – Logan, ma lupt de peste 1 an, tot mereu imi cer amanunte, dar nu au semnat inca nici un act de confidentialitate si eu le-am dat 90% din date. Politicianul Rugina, avea dreptate cand spunea: “Atentie mare ca nimeni nu va vrea pe voi sau pamantul vostru, va vrea doar sudoarea voastra si daca se poate fara sa va plateasca”. Nu m-am lasat dus de val, daca am facut vreo apreciere sau afirmatie, am verificat-o bine. Dupa parerea unor consilieri de proprietate intelectuala, masuratori info efectuate de medici infoenergeticieni, prieteni in infoenergetica si masuratori proprii, efectul economiei si multiplele consecinte privind inventiile derivate din cele initiale, cele care au fost medaliate international si realizate de mine, in ultimii 10 ani au adus Patrimoniului Universal aproximativ 60 mld $. Cei care aveti capacitatea de a masura informatia, faceti-o si veti vedea ca asa este. “Romania fiind una din tarile din centura de foc a creatiei planetei care a dat universalitatii cele mai multe inventii raportat la populatie” H. Coanda.

“Calea inventatorului independent este foarte aspra, el trebuie sa aiba multa imaginatie, optimism incurabil, moral ridicat, curaj, sa se perfectioneze permanent si sa citeasca mult”. A. D. Moore. Carte-Inventie, descoperire, creativitate. Se stie ca 90% din inventiile lumii au aparut din mintile inventatorilor independenti, doar 10% in institutia de cercetare. Stim bine cate institute de cercetare se opresc din lipsa de oameni cu idei. Acei oameni sunt inventatori. Nu se stie niciodata din creierul carui inventator apare ideea rezolvarii unei probleme tehnice de maxima necesitate pentru omenire. La ora actuala exista suficienta tehnologie pe Terra pentru a realiza vehicule cu viteze superluminice, dar nu a aparut ideea de conexiune. Trebuie sa stii si tu ca toti inventatorii care au realizat 5-10 inventii au de la 12% in sus canale deschise catre informatie universala, respectiv Banca de Date. Si scriitorii, poetii, cantaretii au 12-14%. Eminescu avea 15%, cu 800 de cuvinte, cat sunt folosite de el si de epoca lui, priveste ce opera unica in lume a scos. Tot la 2-3 inventii daruite universalitatii se deschide cate un canal nou, cunosc inventatori care au 20%, eu am fost masurat in 2 laboratoare diferite si am 30% din canale deschise, aura – indigo-violet-alb si campul vital Qi vital – 200 mil u.c. Maestrul meu are 400 mil u.c. Tu ai aura rosie, 3% deschidere, 450 u.c. Qi vital, omul de rand are 300-500 u.c. Stiam acest lucru inca din anii 1970, de la un dir (Schweller Fr.) care avea o vorba: exista doar doua feluri de oameni, oameni care cu fiecare zi din viata isi deschid noi canale de cunoastere prin virtuti si exersare si oameni care cu fiecare zi care trece isi inchid canalele de cunoastere prin purtarea de grija a altora, prin ura, invidie, egoism.

Media aurei in Europa este rosu-deschis spre portocaliu, in China, Tibet, Japonia este verde, din aceasta cauza ei nu cunosc bolile noastre. In Tokyo exista peste 100000 longevivi – centenari activi, care exerseaza tehnici de mentinere a aurei la nivele ridicate. In privinta limitei de viata activa, fii linistit ca nu mor caii cand vor cainii, stiu sa-mi verific rezerva QI,meridianele si sa mi le echilibrez.

In privinta studiilor, sigur tu nu ai ani de viata cati ani de studii am eu, priveste in Dictionarul Inventatorilor Contemporani, unde mi s-au dedicat 15-20 pagini. In plus pentru mine fiecare an este un nou an de studiu si pregatire, altfel nu as putea crea inventii care sa poata fi medaliate international si acceptate pe mapamond. Am biblioteca mea proprie de aproximativ 3000 volume, urmez in fiecare an cursuri sistematice cu diploma in tehnici de varf. Citesc mult, chiar daca nu stapanesc bine citirea dinamica,rapida, curs care l-au urmat prin anii ’70, cand era la moda aceasta citire, eu nu am ajuns la 1000-2000 de cuvinte pe minut (cat a atins – J.F.Kenedy, Lenin, Iorga, Calinescu), dar citesc cu usurinta o carte de 500-600 pag/zi (in zilele care le dedic acestui lucru) si sa fac o conspectare de cateva pagini pentru consolidarea informatiei. Stiu multi oameni “inscoliti”, dar daca nu sunt cititi si nu au sete de cunoastere sunt un zero. Iti aduci aminte de niste “inscoliti” care prin 1823 spuneau ca omul nu rezista in tren la viteze mai mari decat viteza calului ?Alt “inscolit” la emisiunea privind -Triunghiul Bermudelor, TVR 1, el arata pe la Antartica – Capul verde, toata emisiunea a fost data peste cap, crainica noastra schimband subiectul si s-a renuntat la dezbatere. Tipul era conferentiar de Geografie.

Alta persoana “inscolita”, recent, 2011, critica si blama aparatura de biorezonanta si alte dispozitive, care au in spate zeci de avize de specialitate si acceptate pe plan mondial. In Romania, la Cluj, existand aparatura de cea mai inalta tehnologie, doar cateva state puternice din lume mai sunt dotate cu asemenea aparat, care poate masura spiritualitatea de la distanta a unei zone, colectivitati, individ, Qi vital planetar si influenta poluarii psihice globale asupra planetei. Planeta noastra este bolnava din cauza noastra, se discuta de necesitatea stringenta a unei interventii de Medicina Planetara. Campul vital al planetei a scazut in ultimele decenii cu 60%. S-au facut studii pe animale in Yellowstone Park, verdictul: “S-a intamplat ceva cu planeta, animalele nu mai pot fugi ca acum 20-30 ani, au boli necunoscute, concentratia de minerale din fructe de asemeni a scazut, hrana nu mai e hranitoare.

Eu am depus la OSIM, documentatie in acest domeniu pe zeci de pagini cu masuratori pe perioada 1800-2050, privind evolutia campului vital al planetei, campul magnetic planetar si influenta acestor schimbari asupra aurei omului, plantelor si faunei, apei si combustibililor, cat si contracararea efectelor negative. Asa au aparut prin 1990 pantofii antistres, masurand aura omului, am vazut ca este afectata si prin folosirea elementelor magnetice speciale in concentratie de rezonanta cu particulele subatomice din aura am reusit sa o dezvolt de la 15-30 cm la 60-100 cm, cat era si inaintea poluarii radioactive pe Terra. Am intins cercetarea si pe plante si combustibili, apa. Am reusit la fructe sa cresc concentratia de minerale cu 60%, zaharul cu 30%, productia intre 30%-300%. Scaderea radioactivitatii, stiam ca este cu 40% asigurata de ingrasamantul magnetic, chiar si branturile magnetice, a se vedea si in instructiuni, acolo am trecut 30% din prudenta, dar a venit la 15 ani confirmarea pe Discovery pentru ce eu stabilisem cu mult inainte. Pentru om este foarte benefic o reducere de 40% a radioactivitatii din jurul lui, acest lucru contribuie la cresterea aurei. Privind sumele care s-ar fi putut lua pe vanzarea de licente de catre Romania spre tarile care au agricultura = 150-180 state la un pret minim de licenta (recent s-a vandut o licenta de antibiotic cu 40 mil $, negociindu-se de la 100 mil$) si chiar productie pentru export si pentru noi, cifrele sunt de la 10 mld $ in sus. La ora actuala am aplicat ingrasamant magnetic in peste 10 zone din tara – Timis, Arad, Brasov, Braila, Tg. Mures, Cluj, Baia Mare etc si colaborez pe aceasta tema cu Hofigal Buc, Eco Transilvania Cluj si laborator de agricultura-alimentatie Viena. Am avize pentru confirmarea rezultatelor.

Un bioterapeut din Viena, care avea de peste 25 ani cabinet de terapii bio, m-a sunat in august 2010, el avand probleme de sanatate, de asemeni si membrii din familia lui, i-am gasit elemente de stres teluric in cabinet si QI vital al cladirii aproape de 0, i le-am corectat de la distanta, ridicand Qi la 100%; de asemeni am corectat meridianele energetice la toti membrii familiei dansului. Asta in circa 20 de minute. Socat de rezultate si metoda, a 2-a zi a fost la mine acasa la Tomesti, sa vada cine poate face asa ceva. Cam la 2 luni de atunci vine si cu familia la mine. Printre altele am discutat si de ingrasamantul magnetic, i-am dat analizele la dansul pentru un institut agricol – alimentatie. Din analize a reiesit ca terpenele si alti compusi vii, care asigura longevitatea omului, au crescut de pana la 14 ori. Dansul le-a dat la unul din cei trei titani ai Europei, in domeniu. Acesta in 7 zile a fost la Bucuresti, ne-am intalnit la ARMADA Park unde i-am dus fructe proaspete de coacaz, ce le-am cules de pe plantatia Hofigal unde pe 3 loturi am pus cele 3 tipuri de ingrasamant magnetic – lichid, cristalin si granule. I-am prezentat fructe cu ingrasamant magnetic si fara ingrasamant magnetic. A comparat gustul lor si mirosul, exclamand la fructele cu ingrasamantul magnetic: “iata fructul copilariei mele”. Expertul avand varsta de 80 de ani, activ, avand sucursale in toata Europa. Intalnirea a durat circa 3 ore, timp in care printre altele i-am descris situatia starii dansului de sanatate si l-am echilibrat total, la care dansul a spus: “cum a putut sa faca acest om asa ceva, fara sa ma atinga, sa ma simt asa usor, relaxat si sa dispara durerea din punctul “x”, durere care am avut-o de 8 ani, este un privilegiu pentru mine sa cunosc un asemenea om”.

Amplificatorul cuantic

Amplificatorul cuantic spre surprinderea ta, chiar functioneaza, la ora actuala este montat pe circa 40 de cazane si cuptoare la cazane de apartament, in lei, astazi (2.02.2011) prieten din Lugoj mi-a spus ca nu mai plateste 5-5,5 mil/luna ci doar 3 mil/luna.

Pe masini de toate tipurile ,pe GPL,benzina,motorina,150 utilizatori,reduceri intre 17,5% la GPL, 20-30% la benzina,motorina, dar la 2-3 % din utilizatori nu au aparut reduceri,dar s-a diminuat zgomotul si a disparut mirosul de benzina de la esapament.

Utilizatorul trebuie sa aibe minim aura rosu deschis-portocaliu. Daca are aura mai inalta reducerea este mai mare.Explicatie: “Aura benzinei in 1900 era violet,QI vital de 100% ,acum aura este verde ,QI vital de 40 %. Amplificatorul cuantic are aura violet, masina are aura cenusie, conform fizicii cuantice, prin interferarea a 2-3 compusi, acestia se uniformizeaza la media nivelelor lor. Daca aceasta medie este sub verde ,nu este reducere, daca este verde sau albastru ,este reducere.

Caz:

Utilizator Jeep,4000 cm3,Timisoara, aura portocalie ,reducere 20%. Cand conduce sotia,pe acelasi traseu ,cu aceeasi viteza ,ea avand aura galbena,reducerea este de 26%. La cazane nu intervine aura omului si reducerea este ,in medie de 30-35% ,in plus creste campul QI pe calorifere de la 25 cm initial,la 100 cm dupa montarea amplificatorului cuantic, de asemenea creste energia in locuinte , exista locuinte cu energie 0 , cazuri cu boli grave in casa ,dar in medie , locuintele au 15-20 U.C in Timisoara,25-30 U.C-in Bucuresti, 40 U.C. -in Iasi , in functie de spiritualitatea colectivitatii si configurarea reliefului ,dar si poluarea electromagnetica care afecteaza ionii negativi din m3 aer. Am reusit sa urc QI-ul la 60-80 chiar 100% in locuinte ,cum era pana in 1900-1950.

Ce este amplificatorul cuantic?

Este abordarea unei fizici pe cat este de noua ,pe atat este de veche (milenara),dar eu am dezvoltat si m-am gandit la aplicarea si pe agregate tehnice a acestei fizici. Amanunte sunt in manualele de fizica cuantica si medicina cuantica .

La TIB-Inventica-2010 au fost mai multe inventii medaliate,chiar cu aur,de amplificatoare orgonice,biofotonice,etc.Colaborez cu toti acei inventatori informati si fac parte din consiliul de conducere al Fundatiei Pancuantic-Baicoi,cu somitati in domeniu.

A fost recent un concurs mondial de motocross, la grupa 125 cm3 .Un tanar dintr-o tara vecina noua a uimit juriul ,motocicleta lui avand cu 25% viteza mai mare decat celelalte,fara vreo modificare la motor-avea amplificator cuantic ceramic pe rezervor. A luat titlul de campion mondial.

La doi ani dupa ce eu am brevetat la OSIM Bucuresti acest principiu, au aparut stimulatoare de camp energetic si magnetic chiar si pe piata romaneasca, produse in SUA,Canada si alte tari. Acestea reduc intre 100-300g la 10 l si sunt foarte bune , este descrisa ca una dintre cele mai mari inventii de la inventarea motorului cu explozie ,iar a noastra,care reduce cu 2000-3000 ml(2-3 l) din 10 l , nu e buna si e comentata cu gratuitati meschine.

Ai spus ca un profesor ti-a zis ca nu exista particule subatomice si de unde ia energie amplificatorul cuantic? Spune-i sa mearga la o alta scoala, sa porneasca din clasa I spre un alt rationament. Japonia este cea mai avansata in aceste cercetari, sa vada ca numai din grupa mezonilor s-au descoperit peste 2000 de tipuri. Aceste particule subatomice au masa. In cadrul incarcarii energetice personale pentru cresterea densitatii si dimensiunii aurei, stand pe o balanta exersand colectarea de QI pentru aura, greutatea corpului creste intre 20-500 g in 1-3 h de exersare. In cadrul amplificatorului cuantic eu asigur o energie prin elemente speciale de 16 mil. unitati QI ; la noul tip de amplificator pe care l-am realizat in 2011 am obtinut 45 mil. unitati QI. Exista un element cheie care da tonul de rezonare al celorlate ingrediente , fiecare avand un rol exact. Am pus la punct un tabel tip Mendeleev cu elementele de rezonare pentru fiecare grupa de particule subatomice. Contorul cazanelor e cel care vorbeste si ma sustine in fata criticilor tale.

Retine un lucru: anatagonistii inventatorilor sunt considerati calamitati ai omenirii , de asemenea obstructia prin jignirea unui inventator poate conduce la disparitia spiritului inventiv ,nu numai al lui , dar si a colectivului din care face parte; in acest sens , raspunsul unui director general din Bucuresti este elocvent: ” Cine a distrus oameni ca Davidoni , ne-a distrus toata cercetarea si fara asemenea oameni ca el nu putem avea cercetare. ” Stii ce inseamna reducerea pe plan national al consumului numai cu 10%,nu cu 20-30 % ? Dar pe plan mondial? Daca Romania ar avea brevetata international aceasta inventie- mai multe zeci de miliarde $.Dar acesti bani vor fi luati de cei care se misca repede pe plan mondial.

Ai zis de bani : Un director cu constiinta nationala mi-a platit toate taxele internationale pentru ingrasamantul magnetic , dupa ce i-am montat pe 20 de cuptoare de paine si pe 18 masini amplificatoare cuantice si mi-a asigurat si participarea la doua targuri de Inventica. Lucrez in colaborare cu cel putin 10 fabrici din tara pentru ingrasamantul magnetic, amplificatoare cuantice, ecrane anti-radiatie pentru Politehnica si alte 8 tipuri de produse ce le am pe piata. Directorul de la fabrica unde fac ingrasamantul, la trei loturi realizate pana acum nu a vrut sa imi ia nicun leu, spunandu-mi : ” Davidoni,ai sprijinul meu,dar fa ceva pentru progresul tarii noastre.” , eu ducandu-i doar o parte din materiile prime. Nu castig pentru a ma imbogati , dar suficient cat sa pastrez focul inspiratiei si sa fac ceva pentru patrimoniul nostru cu care ne prezentam in fata patrimoniului universal. Valoarea unei tari depinde de valorile ce le da universalitatii.

La o contestatie ,la sediul OSIM,1988 privind apararea unei inventii in fata unei comisii formate din 12 membri -personalitati din OSIM , institute de proiectare ,de cercetare (atunci era o lupta cu aceste institutii din afara OSIM-ului),dezbaterea a tinut aproape 4 ore si nu am cedat deloc. La iesirea din sala directorul OSIM de atunci mi-a spus: ” Domnule Davidoni, ma bucur ca nu v-ati lasat invins pentru ca aveti dreptate si vi se va elibera brevetul”, alaturi era si examinatoarea inventiei in cauza, exprimandu-se : “Fantastic, ce inseamna practica in productie ,i-ati facut K.O.” Eu: ” Doamna examinator, spunea Oppenheimer :”Vai de stiinta care urmeaza teoriei si nu practicii sau cum spune Da Vinci-sa iubesti experimentarea practica ca pe o amanta!” .

De acolo, terminat nervos si epuizat energetic prin vampirari involuntare evidente ,am plecat spre prima Biserica deschisa, am intrat in Schitul Magureanu din Cismigiu. Biserica era plina de credinciosi, merg la domnul de la lumanari si il rog sa imi cheme preotul din Sfantul Altar pentru a ma atinge. Preotul iese la usa din dreapta a Altarului: un preot scund, la vreo 85-86 ani care imi spune zambind :” Ce s-a intamplat ,frate David?” .Eu: “Da , Sfiintia Dvs.,asa ma cheama- Davidoni.” Si i-am solicitat ajutorul. Atunci mi-a facut o rugaciune,in timp ce am ingenuncheat in fata dumnealui. Am tinut si cu dumnealui legatura pana a plecat la cele vesnice.

Am revenit in Bucuresti,dupa 3 luni si am trecut pe la dansul cu cate ceva, m-a luat in Sfantul Altar , aratandu-mi pe masa acatistul cu mine , sotia Florica, si copiii: Evrica, Ciprian, Karina. Am ramas uimit. El: ” Cat sunt in viata si slujesc in aceasta Biserica acest acatist va sta aici ,pentru ca nu sunt atatia in lume ca dvs.”, aratandu-mi mana cu degetele deschise. Era parintele Radulescu. Mi-a ramas prieten. La 89 de ani a plecat la Domnul.

La Microcentrala hidro din Valea Sasa- Muntii Poiana Rusca am investit foarte mult , terminasem banii parintilor si ai mei, am fost nevoit sa imi vand masina, un Fiat 850, sa pot plati dulgherii , fierarii betonisti, cutia de viteze, cardane,generator etc. Sfiintia Sa ,staretul Ieronim, m-a vazut dezamagit ca nu vin banii de la ocol si mi-a dat dansul niste bani sa finalizez. Mai erau 2-3 zile de lucru ,dulgherii imi luau 300 lei pe zi. Bunicul ma trimite cu banii inapoi la parinte . Acesta vine la parintii mei si le zice :” Este salariul meu , fac ce doresc eu cu el . Daca vreau ii arunc pe Bega. Eu stiu ce face nepotul dvs. cu ei , trebuie sa termine acea centrala de curent , pentru oameni. Nu sunt atatia in lume ca si nepotul dvs.” aratand degetele de la o mana. ” Va rog luati acesti bani, maine va fi gata lucrarea”. Asa a fost.

Stareta Filofteea de la Manastirea Bocsa ,unde a plecat parintele Ieronim , la vizitele ce i le faceam cu familia mi-a zis :” Domnule Davidoni, parintele Ieronim are har si ce zice el e adevarat, tine mult la dvs. Se roaga pentru dvs si spune ca nu sunt atatia in lume – aratand o mana- care sa se daruiasca pana la sacrificarea sanatatii pentru o cauza nobila”.

Directorul general Ranea, la Festivitatea de la Cotroceni a spus: ” Davidoni, valoarea unui om este atat de mare cat este valoarea celor care ii apreciaza aceasta valoare. Priveste in jurul tau , acesti oameni au asteptat o viata sa ajunga aici, tu esti tanar, Dumnezeu ti-a vazut truda de neegalat , spune-mi cati inventatatori independenti , din lume au acest privilegiu, daca mai sunt 2-3 este mult.”

De ce nu am plecat din tara?

In primul rand speranta ca putem face ceva ca natiune. -Cand eram in balanta de a pleca ,erau deja parintii in nevoi si trei copii in scoala.

Strabunicul meu ,dupa ce venea duminica de la biserica ,avea obiceiul sa ma puna sa il calc pe spate(aveam 10 ani).Tehnica am intalnit-o peste ani in cabinetul din Bucuresti al unei bioterapeute si maseuze din Chisinau,cu care am tinut ani buni legatura (1999-2004). Dupa aceea ma punea sa ii citesc din Petre Ispirescu . Pe usa a intrat invatatorul nostru, Orest, impreuna cu doi oameni. Avea urna mobila pentru vot,pentru ca batranii votau la domiciliu. Pe buletine erau trei candidati: Strabunicul :” Eu i-as vota pe toti trei pentru ca ii iubesc pe toti trei cum va iubesc si pe voi .” Dupa ce a votat :” acum ca l-am votat ,cu totii trebuie sa ne rugam pentru el si pentru mai marii lui si ai nostri ,sa ne poata conduce bine.” Cata maretie spirituala! Din respect pentru acest rationament a trebuit sa tin cont de el si sa il transmit si copiilor mei. – Mama Eva : sa respecti meseriasii,fierarii,tamplarii, morarii pentru ca ei intotdeauna dau oamenilor mai mult decat primesc de la ei. De multe ori primesc 1-2 pahare de tuica si tot muncesc cu bucurie ,dar diferenta de plata o primesc copiii lor de la Dumnezeu . Priveste ce copii desavarsiti si frumosi au toti si prin ce trec cei care i-au batjocorit.

Darul lor vine direct de la Dumnezeu si El ii pazeste- ce rationament de viata real,verificat! -Ranch-ul minunat de vreo 10 ha ,cu sute de pomi fructiferi , pe platoul unui munte de la Poalele Ruscai si o casa minunata ,intemeiate de strabunii mei din 1750 pana acum , intr-o zona cu QI vital de 80 % ,aproape cat cel din Herculane. – Minunatiile tarii noastre, oameni,sate,orase,manastiri unice cu calugari desavarsiti . -La intreprindere, dir. Pasare imi asigura drum netezit in cercetare,spunandu-mi: “Ioane ,nu pleca,nu ma lasa singur,nu am alt om pentru mentinerea calitatii sticlei. Toti acei oameni au nevoie de tine,aratandu-mi sticlarii.” -Maistru Cucereanu, sef de productie si secretar de partid pe fabrica ,avea un respect foarte mare pt mine .

Intr-un cerc de oameni importanti din fabrica , de fata,le zice: ” Stiti ce imi place la Davidoni? Ori cate usi i-ar fi inchise ,tot gaseste un geam deschis si rezolva problema cu care este insarcinat si da suflet la orice isi pune in cap.” Intr-o zi cu zapada de vreo 20 de cm pe sosea , ma invita la o cafea la restaurantul motelului V. Liman , la 2 km de fabrica ,pornesc masina mea sa plecam cand un alt sef(care dupa Revolutie a ajuns director pentru 2-3 luni) imi zice ca vrea sa mearga si el cu noi.

Cucereanu i-a zis: ” Vreau sa ma lasi in pace,vreau sa beau in liniste o cafea numai cu Davidoni,pentru ca e singurul om din fabrica asta cu care se mai poate vorbi in liniste.” Cucereanu facea de mai multi ani tratament pentru o boala grea(n-a putut fi salvat-1988),a fost extrem de inteligent , cu mari relatii in toata tara.

Si acum dupa 20 de ani, cand ma intalnesc cu prieteni comuni din Timisoara,Bucuresti,Iasi, Cluj discutam despre el. -Arhitectul Oprescu , omul care a reconditionat atat de minunat toate statuile din Timisoara, a lucrat 10 ani la Tomesti. Dupa stagiatura a devenit seful departamentului Tehnic-creatie. El avand peste 12 % deschiderea canalelor spre informatie universala, a fost foarte talentat in domeniul dumnealui. Sotia lui era profesoara si a fost diriginta unuia din copiii mei. Ne stiam cu totii foarte bine. Domnul Oprescu venea des in laboratorul meu,imi stia si aprecia activitatea. Imi cunostea si antagonistii.

Intr-o zi vine la mine sa ma invite la o cafea cu unul din cei mai periculosi antagonisti ai mei. Eu:” Domnule Oprescu, sa nu mi-l puneti in cap ca si asa este un om…” El: ” Davidoni,azi eu pun placa de mormant pe el si in aceasta viata nu te va mai critica si nici nu te va mai jigni. Am mers toti trei la local,consumatia platind-o domnul Oprescu. Se inserase ,timp in care 90% a vorbit doar acest om.

Cateva din afirmatii: ” Mai, Davidoni si in aceste momente se gandeste la o rezolvare inventiva, ei asa sunt ,pentru ca idei le vin de ‘undeva’, sunt trimise pentru incubare si desavarsire, ei traiesc pe un alt nivel de constiinta,ei se daruiesc cu totul unei cauze nobile si sunt protejati de Cine le trimite ideile pentru dezvoltarea umanitatii. Priveste la ceilalti inovatori din productia de serie, din sute de sticlarii, unul da tonul la realizarea unui produs nou ,dupa o schita. Este unul si acelasi om de decenii , in gravura la fel,ceilati se conformeaza. Pedepsirea unui inovator prin anii `70,care crease majoritatea sculelor si dispozitivelor pentru productie ,pentru usurarea muncii, a dus la interventia directa a Ratiunii Superioare si i-a fost limpezit drumul, ajutorul a fost solicitat de subconstientul sutelor de oamneni care se bucurau de efectul inovatiilor lui. Toti care creaza, indiferent in ce domeniu, au aceasta protectie, care intervine. Ca unii o numesc Tribunalul Istoriei, Justitie Divina sau altcumva ,nu conteaza. Important e ca exista si viata de zi cu zi ne-a aratat acest lucru ,pentru ca valorile unei natiuni si cele universale depind de focul creator al acestor oameni.”

Dl.Oprescu a dat nenumarate exemple de m-a pus si pe mine pe ganduri , ca poate nu am realizat suficient din Planul primit la nastere.’Daca lui Davidoni i-ar fi iesit in cale 2 ca tine nu ar fi facut nici o inventie.Ar fi abandonat si el acest drum ca si ceilalti pe care ai stii,mai X’ De atunci acel antagonist a devenit unul din prietenii mei.

Calugarii din manastirile noastre ma indrumau sa fac tot ce pot pentru tara. Un calugar de la Frasinei, Valcea: “Frate Ioan, pot sa va ia toate inventiile , de truda dvs. nu se va atinge nimeni . Ea e vazuta si masurata de Dumnezeu.”

Dupa Revolutie am avut preocupari mai ample pentru inventii,dar le pierdeam.

Pe parcursul anilor , cand mergeam la ministere, in Bucuresti au fost ministri care , cand aflau ca am ajuns la poarta , coborau in calea mea. La plecare eram condus de ei pana la iesire. Un caz care scoate in evidenta respectul ce mi-a fost acordat : Domnisoara Min. Silvia Ciornei a fost anuntata de sosire mea ,dansa a coborat si m-a condus in sala de protocol, mi-a spus ca avea o comise in birou , eu am urgentat prezentarea unor inventii produse practic si am vrut sa plec; dansa mi-a zis :” Va rog nu va grabiti, ei pot sa mai astepte, inventatorii nu au timp de pierdut, acum clarificam tot. ” Ni se ceruse parerea la elaborarea unei legi a inventiilor , cel putin doua din articole imi apartin mie , unul legat de piedicile diferitelor institute din tara la eliberarea unui brevet.

Directorul general ANCS : ” Davidoni,macar tu fa ceva. Produ oricare din inventii ca acum nu se mai face altceva decat se cumpara sticks-uri cu 1 leu de nu-stiu-unde si se vand cu 2 lei. Treci peste acei nebuni care te franeaza, ca Dumnezeul tau te va ocroti.” -2010, Dir. Gen MEC , eu si fiul meu eram la Ministrul Cercetarii si directorul general ii spune ministrului: ” Domnule Ministru, Davidoni este unul din putinii inventatori care isi duce pana la produs finit inventiile si cat de cat traieste impreuna cu familia din ele.” 2010, Dir. Gen Chintaoanu-Institut Instrumentatie Analitica Cluj: ” Davidoni, nu suferi ca ti se fura inventiile de catre altii sau ca iti modifica ideiile si le produc ei . Ofera-le toate umanitatii, sunt bune.De asta sunt cautate, pentru binele universal, daruieste-le . Dumnezeu nu te va lasa in lipsuri,te va ocroti.” – Dir.tehnic la ECO Transilvania si scriitor , d-l Moceanu , dupa prezentarea inventiilor: ingrasamant magnetic, octograma PaKua multicompozit pentru armonizarea energetica a alimentelor si apei cu care particip in cadrul cercetarii produselor agricole ecologice din ECO- TRANS , inclusiv intrarea in cadrul comitetului de conducere . Suntem 3 persoane in comitet , cu totii fara salar,strict din pasiune,dorinta de a face ceva pentru agricultura tarii noastre ,in prezenta dir.gen a ECO-TRANS,al dir.tehnic al Academiei Tehnice Cluj, d-l Stanciu a spus: ” Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a hotaratviata ca sa fiu contemporan cu inventatorul si bioterapeutul Davidoni.” Ne intalnim frecvent cu totii in Cluj ,dezbatand noi si noi inventii si strategii pentru ECO-TRANSILVANIA . -Zecile de reportaje tv si radio,conferinte de presa,conferinte de prezentare a produselor,in mari orase ale tarii.

Prefectul Draganescu,la conferinta de presa de la prefecture,cu privire la inventiile mele,a declarat’un asemenea inventator,vu un numar asa mare de inventii realizate practice,de impact si applicative,cu medalii internationale se naste o data la 60 ani. Pe acest om trebui sa-l ajutam.Intradevar,m-a ajutat – Dir.gen Panculescu , Fundatia PANCUANTIC-Baicoi, Prahova ,realizator a instalatiei de purificare a aerului din locuinte si hale , prin amplificator cuantic ,fiind prin adeziune si eu in consiliul de conducere si de cercetare al acestei fundatii, alaturi de d-na dr.Godeanu si alti mari cercetatori, spre “uimirea” ta, cu totii fara salar,strict din patriotism si pentru patrimoniul tehnic national,mi-au spus: ” Daca cineva va critica si nu intelege ce este un amplificator cuantic,trimite-l la noi si il vom lamuri .D-le Davidoni ati suferit mai mult decat Soholov,Fundatia noastra va pune la dispozitie toate sectiile de productie pentru amplificatorul cuantic.”

Doamna Aritia ,inventatoarea amplificatorului biofotonic(medalie de Aur): “Domnule Davidoni, va rog nu coborati la nivelul celor care critica aceste inventii,nu va pierdeti timpul si energia cu ei,lasati-i in lumea lor.

Unul din cei mai mari mitropoliti ortodocsi,Trifon(Moscova-1905) ne-a lasat un Sfant Acatist de multumire Domnului pentru toate, considerat giuvaierul ortodoxiei. Priveste un crampei din el: -Prin inspiratia Duhului Sfant ,Tu luminezi gandirea artistilor, poetilor, geniile stiintei. Cu puterea cunoasterii de sus ei patrund si prorocesc legile tale; ei ne descopera adancul intelepciunii Tale creatore. Operele lor si fara de voie te marturisesc: O,cat esti de mare, Doamne in toate creaturile tale, cat esti de mare in om! Slava tie pentru genialitatea mintii omenesti. Slava tie pentru limbile de foc ale inspiratiei. Ai grija cum iti conduci viata si dupa ce rationament calatoresti in acest scurt voiaj , pentru ca vine Sfantul I.Hozevitul si spune: ” O,OM,ce raspunderi mari ai de tot ce faci pe lume De tot ce spui in scris sau grai , De Pilda ce la altii dai Caci ea, mereu, spre Iad sau Rai , Pe multi o sa indrume. Ce grija trebuie sa pui in viata ta,in toata Caci gandul care-l scrii sau spui S-a dus…In veci nu-l mai aduni, Si vei culege roada lui Ori viu,ori mort, odata.”

Tanar inventator, scriitor, poet, pictor, cantaret de azi si de maine, fie ca Ierarhiile Lui, iluminatii din toate timpurile ,oamenii buni si minunati din prezent si viitor sa te ajute si sa te ocroteasca ca sa poti imbogati patrimoniul national si universal , pentru un pic mai bine maine decat azi. Toata dragostea crestineasca pentru cei ce ne ajuta, lor le datoram respectul.

Timisoara, 2011 IOAN DAVIDONI